Studiegebied onderwijs van VIVES organiseert International Education Week

Frank Devos
international.png

Het studiegebied onderwijs in VIVES heeft van 13 tot en met 17 februari 2017 een internationale week in campus Brugge Xaverianenstraat, Kortrijk en in Torhout. De internationale week is geen nieuw gegeven binnen dit studiegebied.

Dit jaar staan de competenties van de leerkracht van de 21ste eeuw centraal. Er wordt gewerkt rond internationale competenties, duurzaam handelen, interdisciplinair handelen, ondernemerszin, levensbeschouwelijke competenties, mediawijsheid en omgaan met diversiteit. Het studiegebied wil bij onze leerkrachten gaan voor kernwaarden als verbondenheid, passie, engagement en opmerkzaamheid.

Het studiegebied ontvangt deze week maar liefst 25 collega’s uit  Italië, Israël, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen en Turkije. Collega’s uit verschillende hogescholen en universiteiten en organisaties uit de hele wereld delen hun expertise met de collega’s en de studenten. Ook VVOB is van de partij om samen met de studenten én docenten stil te staan bij het thema global minds: kwalitatief en inclusief onderwijs, een wereldwijde uitdaging. Heel wat collega’s van VIVES getuigen hierbij hoe zij leren vanuit modellen vanuit andere continenten.

De internationale experten delen hiernaast hun expertise met externe partners. Zo is er op woensdagnamiddag een internationale studienamiddag met Eekhout Academy. Deze vindt plaats op VIVES campus Brugge Xaverianenstraat. Ook is er een internationale pedagogische studievoormiddag voor de partnerscholen en werkplekscholen van Kortrijk.

Het studiegebied onderwijs gaat voor een wereldwijde connectie met regionale verankering, met een drive voor het groeien in competenties om zo onderwijs innovatieve impulsen te geven. 

Deel dit via