Studiedag over het nut van dieren in Vlaamse woonzorgcentra in VIVES Roeselare

Frank Devos
hondenzorg.jpg

Het aantal dieren in Vlaamse woonzorgcentra kent de laatste jaren een enorme groei. De therapeutische effecten die dieren op mensen hebben werden doorheen de jaren wetenschappelijk gedocumenteerd. Steeds meer verschillende diersoorten geven zorg- en welzijnsorganisaties kleur en verbeteren er het therapeutisch aanbod.

Hogeschool VIVES Roeselare organiseert op zaterdag 5 oktober 2019 een studiedag. Daarbij wordt dieper ingegaan op het hoe en waarom van dieren in Vlaamse rusthuizen: wat is er al en wat kan beter? De studiedag richt zich tot iedereen die aan de slag is, gaat of wil gaan in een zorgsetting (woonzorgcentrum) in het kader van goede en innovatieve zorgverlening met dieren, alsook iedereen die meer wil weten over de positieve effecten van dieren op personen met dementie.

Spekers op het programma zijn o.a. Lonneke Schuurmans, over het inzetten van dieren in Nederlandse woonzorgcentra, Hannelore Bellon, over de optimalisatie van het welzijn van konijnen in woonzorgcentra, Leslie Vincke, over huisdieren voor personen met dementie en Annelies Flamang, die de resultaten voorstel van het PWO-onderzoek Dieren in zorg- en welzijnsorganisaties.

Aanmelden voor de de studiedag kan tot en met 1 oktober 2019 via de pagina van de studiedag. De kostprijs voor deze studiedag bedraagt € 50, incl. lunch, of € 20 voor studenten. Het aantal plaatsen is beperkt.

Deel dit via