Studentenclubs VIVES campus Kortrijk fuiven

Frank Devos
viveslafete.png

Op donderdag 26 oktober 2017 vindt op de gronden van VIVES campus Kortrijk de vijfde editie plaats van VIVES la fête. Op deze laatste donderdag voor de herfstvakantie organiseren de vier studentenclubs van VIVES Kortrijk samen met Stuvo een gezamenlijke fuif in een grote tent. Het gaat om studentenclubs Den Ipsoc (sociaal-agogisch werk), Kerberus (industriële wetenschappen en technologie), Mercurius (handelswetenschappen en bedrijfskunde) en Riva Rocci (gezondheidszorg). Ook niet-studenten van VIVES zijn welkom.

De fuif start om 21u30 met vijf gratis vaten omwille van de feesteditie, nl. het vijfjarig bestaan. Tickets kosten € 6 in VVK en € 9 ADD. VVK-plaatsen: bij de praesidia van de studentenclubs van VIVES campus Kortrijk en in 't Kanon, 't Bunkertje, de Stuvo’s Kortrijk, Brugge, Roeselare en Torhout, en studentenclub de zwarte kielen in Oostende.

Er worden bussen ingelegd vanaf de andere VIVES-campussen. Hiervoor betaal je wel € 4 voor een busticketje, maar word je opgehaald op de campus VIVES van Oostende Zeedijk, Brugge Xaverianenstraat, Torhout en Roeselare om zo te eindigen in Kortrijk. Om 4u 's nachts vertrekt de bus om iedereen opnieuw veilig thuis te brengen. De bustickets kunnen bij de Stuvo’s van de verschillende campussen worden gekocht of in het geval van Oostende, bij de zwarte kielen.

Er wordt ook een ‘feestbus’ ingezet in Kortrijk. Die rijdt vanaf de laatste bus van de Lijn tot het einde van de fuif. Het is de bedoeling dat de bus stopt in het centrum (waarschijnlijk station), aan Howest, Kulak, ‘t Kanon en VIVES.

Historiek

De jaarlijkse fuif van de studentenverenigingen van Kortrijk bestaat al vele jaren en ging vroeger vooral door in de kleizaal op de Pottelberg. Enkele jaren terug zijn in Kortrijk echter betaalbare indoor fuiflocaties verdwenen. Dit zorgde voor een dipje in het Kortrijkse studentenleven.

In 2012 hebben de vier studentenclubs van VIVES samen met Stuvo de handen in elkaar geslagen om opnieuw een grote fuif te organiseren maar dat werd niet meteen een succes. Het jaar erop veranderde het West-Vlaamse hogeschoollandschap en werd de naam VIVES in het leven geroepen. Voor de initiatiefnemers een mooie kans om van start te gaan met een nieuwe naam en een fris concept.

De eerste editie was dan ook al meteen een succes, men mocht ongeveer 750 feestgangers verwelkomen. Op de tweede editie dikte het aantal feestgangers al aan tot ongeveer 900 en bij onze derde editie waren we enkele dagen voor de fuif volledig uitverkocht. Op de vierde editie stonden we voor een aantal nieuwe uitdagingen zoals een grotere tent, meer organisatiewerk … Het werd een meer dan geslaagde editie waar ook heel wat studenten van de andere VIVES-campussen op af kwamen.

Ondertussen is VIVES la fête een fuif met naam en faam die bekend is over gans West-Vlaanderen. De vijfde editie is op komst en hiervoor hebben we heel wat speciale en creatieve ideeën. 

Deel dit via