Studenten winkelmanagement VIVES campus Kortrijk verkopen eigen kledinglijn in pop-up store in K in Kortrijk

Frank Devos
btex.png

Dertien studenten van VIVES campus Kortrijk uit de graduaatsopleiding winkelmanagement openen op vrijdag 2 maart 2018 hun eigen pop-up fashionstore Bar Textiel in de K in Kortrijk. Drie maanden lang zullen de studenten hun originele ontwerpen verkopen, zowel in de winkel op de eerste verdieping als online. De beste manier om een winkel te leren runnen, menen de studenten. 

Hogeschool VIVES biedt de graduaatsopleiding winkelmanagement (graduaat) aan in samenwerking met cvo MIRAS. De opleiding omvat een derde werkplekleren bij grote en bij kleine retailers. Bij deze retailer vertalen de studenten de strategische keuzes die gemaakt zijn voor een bepaald concept naar de vloer. In het tweede jaar nemen ze leidinggevende taken op zich.

De studenten doen nog meer praktijkervaring op met het leerbedrijf. In het tweede jaar van de opleiding werken alle studenten één zelfgekozen winkelconcept uit. Opmaak businessplan, marketingplan, financieel plan, aandeelhouders, inkoop, logistiek, prijszetting, inrichting, personeelsplanning, e-commerce, social media, communicatie … alles wordt door de studenten uitgewerkt.

Ontwerp je eigen kledingstuk

De studenten verkopen niet enkel kleren met eigen ontwerpen, de klanten hebben ook inspraak in nieuwe ontwerpen of kunnen zelfs eigen ontwerpen laten drukken op hun favoriete kledingstuk. Wie al lang iets van zichzelf op een T-shirt of trui heeft willen laten drukken, is bij Bar Textiel aan het juiste adres. Kom gewoon met je ontwerp of tekst naar de winkel en stap met een uniek stuk weer buiten.

Voor de ontwerpen hebben de studenten samengewerkt met grafisch ontwerper Simon Blondeel. Simon is student grafische vormgeving en ziet deze samenwerking als de ideale manier om zijn droom waar te maken: designs maken voor kledingzaken. Vanaf 1 maart 2018 is zijn collectie te koop via de webshop van Bar Textiel. “De ontwerpen van Simon zijn echt cool”, vindt Lydia Foubert. En daar zijn de andere studenten het volmondig mee eens.

West-Vloamse Parlé an den bar

Een van de ontwerpen waarmee Bar Textiel wil scoren bij de Kortrijkse klanten, zijn de T-shirts en truien met West-Vlaamse quotes, ofwel West-Vloamse parlé. Daarnaast bieden de studenten in hun winkel hippe accessoires aan, die zowel bij je nieuwe outfit als bij je oude plunje passen. En als je moet wachten op je eigen drukwerk, biedt het personeel je met een glimlach een ‘firefly’ aan in de bar van Bar Textiel.

Limited kledij of je eigen ontwerp creëren? Kom dan zeker naar de pop-upstore Bar Textiel van 2 maart tot 19 mei 2018 in de K van Kortrijk. Geniet meteen van de eerste creaties en laat je verbeelding maar de vrije loop op het textiel.

Deel dit via