Studenten voeding en dieet helpen bij gezonde brooddoos

Tweedejaarsstudenten voedings- en dieetkunde van campus Brugge voerden een onderzoek naar de inhoud van de brooddozen van 200 leerlingen in verschillende basisscholen in de Brugse regio.
Uit hun onderzoek blijkt o.a. dat slecht 5 procent van de brooddozen een volwaardige lunch bevat bestaande uit bruin brood, hartig broodbeleg en een stuk fruit of een portie groenten. 30 procent van de brooddozen bestaat zelfs enkel uit sandwiches en boterkoeken. Op basis van deze resultaten zullen de VIVES-studenten in het voorjaar van 2023 workshops geven aan de Brugse scholieren over hoe ze een gezonde en evenwichtige lunch kunnen samenstellen.
Ze stelden de volledige resultaten van hun onderzoek voor op een persmoment in campus Brugge Xaverianenstraat. Naast betrokken docenten en studenten van de bacheloropleiding voedings- en dieetkunde waren ook medewerkers van het project ‘Scoren voor Gezondheid’ van Club Brugge aanwezig. Het project van de studenten is in samenwerking met het project van Club Brugge tot stand gekomen.
Club Brugge
In het project ‘Scoren voor Gezondheid’ gaat Club Brugge samen met de A-kernspelers, leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen en hun ouders een gezondheidscontract aan. In dit contract beloven de schoolkinderen om gezonder te eten, meer te bewegen en niet te roken. Via deze samenwerking tussen Club Brugge en VIVES hopen beide partijen hun steentje bij te dragen aan het gezondheidsengagement van de scholieren en hun leerkrachten.