Studenten VIVES Kortrijk organiseren picknick met duurzame producten in Menen

Frank Devos
jongerenbos.jpg

Zeven eerstejaarsstudenten bachelor sociaal werk van VIVES Kortrijk organiseren voor het eerst een Picknick Plein Public in West-Vlaanderen. Komende vrijdag 29 maart 2019 om 10u30 verzamelen de leerlingen van de eerste graad van het VTI Sint-Lucas te Menen in Bois De Boulogne voor de Picknick Plein Public. De kinderen leren op een speelse manier bij over duurzame voeding en het belang van lokaal en seizoensgebonden voedsel. 

Binnen het vak sociale vaardigheden gingen de studenten aan de slag met Broederlijk Delen om de eerdere edities van de Picknick Plein Public in Antwerpen en Sint-Niklaas nu ook in West-Vlaanderen te organiseren. Niet alleen wordt de Picknick Plein Public vergezeld van tal van educatieve randactiviteiten, de leerlingen proeven ook van lekkere wraps, belegd met duurzame en biologische ingrediënten. Alle ingrediënten werden lokaal aangekocht bij de Stadsboerderij in Kortrijk.

De studenten willen de leerlingen laten kennismaken met alternatieve en nieuwe voedingswaren die even lekker maar veel duurzamer zijn. Ook verschillende producten van Oxfam Wereldwinkel worden tijdens de Picknick aangeboden. 

Deel dit via