Studenten VIVES Kortrijk bedenken samen met 100 kinderen woudnestjes voor Gentse groenpool Wonderwoud

Frank Devos
woud.png

Het Wonderwoud is de vierde groenpool van de stad Gent. In het Wonderwoud worden bijzondere plekken gemaakt met speelse woudnestjes. In verschillende lagere scholen uit de omgeving van de groenpool vroegen we aan 100 kinderen om de woudnestjes mee te bedenken en vorm te geven tijdens een workshop.

De ideeën zullen worden vertaald naar levensgrote constructies in de groenpool zelf. Dit kadert in een bachelorproef van studenten maatschappelijke veiligheid en toegepaste psychologie van VIVES Kortrijk.

De workshop met 100 enthousiaste kinderen van Edugo Slotendries, MI De Letterdoos en de Weg-wijzer uit Lochristi en Oostakker bracht heel wat ideeën op voor de ontwikkeling van de Woudnestjes: van uilenhotel tot eekhoornbad en van mollenglijbaan tot hazenschommel. In de lucht, op de grond of diep in het zand, je kon het zo gek niet bedenken of er was een idee voor.

In opdracht van het Agentschap Natuur en Bos (ABN) bedacht BUUR samen met een groep studenten van VIVES Kortrijk het traject voor kinderparticipatie. In het kader van hun keuzetraject Samen Stad Maken gingen zij aan de slag met de organisatie en uitwerking van het volledige participatietraject, onder begeleiding van docent Dries Celis. 

Deel dit via