Studenten VIVES gaan levens redden tijdens European Restart-a-Heart-Day

Frank Devos
cpr.jpg

Iedereen kan een leven redden. Op dinsdag 16 oktober 2018 vinden er over heel Europa acties plaats om mensen bewust te maken van de gevaren van een hartstilstand en de mogelijkheden om levens te redden door correcte toepassing van reanimatietechnieken.

De studenten verpleegkunde van VIVES organiseren in drie West-Vlaamse steden (Roeselare, Brugge en Kortrijk) demonstraties over het correct toepassen van reanimatietechnieken. VIVES biedt in elk van de drie steden een bacheloropleiding verpleegkunde aan.

Roeselare

Op dinsdag 16 oktober 2018 zijn de studenten verpleegkunde van VIVES Roeselare in de voormiddag te vinden op de groentenmarkt op het Polenplein. Ze sensibiliseren passanten rond het belang van het kennen van reanimatietechnieken door middel van demonstraties en een infostandje. Over de middag leren ze alle studenten en docenten van VIVES Roeselare Basic Life Support, de eerste hulp die mensen in leven kan houden tot ze volledige medische hulp kunnen krijgen. Hiervoor worden ze geholpen door Christophe Jolly, afgevaardigde van de BRC (Belgische Reanimatie Raad).

Brugge

Ook op VIVES Brugge Xaverianenstraat geven verpleegkundestudenten op dinsdag 16 oktober 2018 in samenwerking met de BRC (Belgische Reanimatie Raad) tijdens elke pauze demonstraties aan de studenten en docenten van de verschillende studiegebieden. Daarnaast worden ze uitgenodigd om hun pas geleerde technieken zelf uit te oefenen. Ook hier komt Christophe Jolly, afgevaardigde van de BRC, de studenten en docenten ondersteunen.

Kortrijk

Op woensdag 17 oktober 2018 zijn de studenten en docenten verpleegkunde van VIVES Kortrijk tijdens de voormiddag te vinden in het Guldesporencollege om daar de leerlingen van het secundair onderwijs te leren “een leven te redden”. Daarna trekken ze naar het Ring Shopping Centre in Kortrijk. Tussen 13u30 en 16u30 informeren en sensibiliseren zij de passanten over het thema hartstilstand en demonstreren ze hoe men een leven kan redden door het kennen van Basis Life Support.

Deel dit via