Studenten winkelmanagement VIVES campus Kortrijk openen pop-up-shop in K in Kortrijk

Frank Devos
fondant.png

Op 24 februari 2017 gaat er een nieuwe winkel open in de K in Kortrijk. Het bijzondere aan deze winkel is dat hij helemaal door studenten wordt gerund. De studenten van de opleiding HBO5 [Associate Degree] winkelmanagement van de VIVES-hogeschool hebben niet enkel het hele concept bedacht en uitgewerkt, ze houden de pop-up ook zes op zeven draaiende. Drie maanden lang zullen ze er luxueuze chocoladeproducten verkopen, ambachtelijk gemaakt door plaatselijke chocolatiers.

Op de tweede verdieping van het winkelcentrum K in Kortrijk,  naast de ingang van Zara, ligt Fon’dant, de pop-up van 19 enthousiaste studenten. De bedoeling van het project is in de eerste plaats dat de toekomstige winkelmanagers ervaring kunnen opdoen. “Gezien het unieke van dit project en omdat we ervan overtuigd zijn dat het om jonge, gedreven mensen gaat, willen wij als K in Kortrijk hieraan onze maximale steun verlenen”, zegt Bruno Lecluyse, manager van shoppingcenter K in Kortrijk.

Workshops

Hoewel de studenten ook nog twee dagen per week stage lopen bij verschillende winkelketens, zijn ze vast van plan hun project te laten slagen. “We zijn al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen”, zegt student Fien Dobbels, op dit moment teamcoach, “we staan dan ook als één man achter dit project”. Omdat Fon’dant meer wil zijn dan een gewone chocoladewinkel, zullen ze ook allerlei workshops aanbieden waarbij je als bezoeker bijvoorbeeld zelf je gepersonaliseerde praline kunt maken.

Crowdfunding

Een zaak opstarten doe je uiteraard niet zomaar. Gelukkig is er ondersteuning van Vlajo. Om voldoende geld bijeen te sprokkelen, zijn de studenten op zoek gegaan naar aandeelhouders. “Die bleken vrij snel overtuigd van de mogelijkheden van zo’n pop-up” zegt Toos Hollaert, de studente die verantwoordelijk is voor het financiële beheer van de winkel. “En nu maar hopen dat de mensen komen proeven van onze specialiteiten.”

Deel dit via