Studenten VIVES Brugge Xaverianenstraat begeleiden anderstalige leerlingen bij groepswerk rond vrouwenportretten

Frank Devos
vrouwenstraat.png

In het kader van de internationale vrouwenstraat maakten de OKAN-leerlingen uit Roeselare onder begeleiding van studenten van Hogeschool VIVES campus Brugge een groepswerk rond vrouwenportretten. Deze studenten (Clara Neuenschwander, Chayenne Note, Marcelo Van Eenaeme, Xenia Maes en Joline Heymans) volgen een bacheloropleiding secundair onderwijs, onderwijsvak plastische opvoeding.

De OKAN-scholen in de regio West-Vlaanderen spannen zich in om jongeren met een anderstalige achtergrond de Nederlandse taal maar ook cultuur aan te leren. Men zet volop in op het creëren van maximale onderwijskansen, vorming in burgerschap en integratie.

De VIVES-studenten plastische opvoeding brainstormden binnen het vak vakdidactiek/differentiatie hoe ze met een heterogeen publiek tot een gezamenlijk kunstwerk konden komen. De OKAN-leerlingen kregen telkens stukken van foto's ter verwerking. Voor hen was het soms een eerste kennismaking met het medium verf en met de beeldende mogelijkheden van kleur. 

In het vak ‘atelier kleur’ maakten de studenten van VIVES, onder begeleiding van hun vakdocent Jo Vantournhout, daarbij aansluitend een eigen schilderij rond hetzelfde thema. Deze werkjes worden ook tentoongesteld. De tentoonstelling van de werken uit het kunstproject tussen de studenten van VIVES en de OKAN-leerlingen uit Roeselare vindt plaats in Galerie Blomme (Ooststraat 84 in Roeselare, winkelstraat). De opening vindt plaats op 3 maart rond 14u. De werken zijn vervolgens van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 maart te bezichtigen, telkens tussen 14-17u.

Internationale Vrouwenstraat

Wereldwijd zijn vrouwen nog vaak het slachtoffer van uitbuiting, geweld en uitsluiting. Droom je ook van een wereld waar man en vrouw als gelijken worden behandeld? Laat dan van je horen in Roeselare. Doe mee op zaterdag 3 maart 2018 tussen 14 en 18 uur in Arhus, de Citroenstraat, de Ooststraat en omgeving. Je krijgt er duiding, je kan je solidair tonen en er is ruimte voor ontmoeting en plezier. Ontdek een rijk aanbod voor iedereen: live radio, getuigenissen, workshops, kinderaanbod, muziek, straattheater …

Deel dit via