Studenten verpleegkunde VIVES Kortrijk trekken naar Roemenië

Frank Devos
vpkroe.png

Derdejaarsstudenten verpleegkunde met keuzetraject sociale verpleegkunde van VIVES Kortrijk vertrekken in het kader van het opleidingsonderdeel Sociale kaart en gezondheidspromotie binnen internationale samenwerking binnenkort naar Roemenië. Deze internationale ervaring biedt hen de kans een beeld te vormen van gezondheidszorg en welzijn buiten de landsgrenzen.

Op het programma staat een bezoek aan Saint Faustina Educational Center in Boekarest. Dit kinderziekenhuis ontwikkelt educatieve programma’s voor gehospitaliseerde kinderen en zorgt er op die manier voor dat zowel de educatieve als sociale integratie van de kinderen wordt bevorderd.

De studenten verpleegkunde krijgen voor de organisatie van de reis een financieel steuntje in de rug van de firma Haelvoet, die 5000 euro schenkt zodat de studenten van VIVES voor de kinderen ter plekke nog meer kunnen betekenen. Haelvoet is al meer dan tachtig jaar gespecialiseerd in duurzaam zorgmeubilair voor ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen. Het bedrijf uit Ingelmunster beschikt over een sterk uitgebouwd netwerk van productievestigingen over de hele wereld, waaronder ook in Roemenië.

Deel dit via