Studenten van de Nederlandse Avans Hogeschool brengen een bezoek aan opleiding zorgtechnologie van VIVES Kortrijk

Frank Devos
avans.png

Meer dan honderd studenten gezondheidszorgtechnologie van Avans Hogeschool uit Breda brachten gisteren een bezoek aan VIVES Kortrijk. Tijdens hun driedaags bezoek aan ons lang staan verschillende studiebezoeken gepland aan bedrijven en organisaties uit het studiegebied van de technologie in de gezondheidszorg.

Als onderdeel van hun studiereis vond ook een ontmoeting plaats met de tweedejaarsstudenten van de opleiding zorgtechnologie van VIVES Kortrijk. De bedoeling is dat de beide opleidingen elkaar beter leren kennen met het oog op een duurzame samenwerking in de toekomst.  

De Nederlandse studenten kregen een rondleiding op de Kortrijkse campus, waarbij voornamelijk het Maaklab en het gebouw van industriële wetenschappen en technologie centraal stonden. Het specifieke opleidingslokaal voor de opleiding zorgtechnologie was één van de pleisterplaatsen, waar de studenten van Avans kennis konden maken met een aantal projecten van de opleiding, zoals het Go Baby Go-project, project Duo-mobiel en de Muziekmodule.  

De studenten kregen ook een korte introductie over Simlab, het simulatiecentrum van gezondheidszorg waar studenten van dit studiegebied kunnen oefenen op poppen vol sensoren om medische (nood)situaties levensecht te ervaren en hier de correcte handelingen op uit te voeren.  

Ook internationalisering kreeg de nodige aandacht: een uitwisseling over de grenzen heen is steeds een verrijking, zowel voor de eigen studenten als voor de inkomende (Nederlandse) studenten. Een speeddate met onze eigen studenten zorgde voor een boeiende uitwisseling van ervaringen, verwachtingen en ‘good practices’ uit de eigen opleiding, maar ongetwijfeld ook voor de confrontatie met culturele en taalverschillen.  

Deel dit via