Studenten toerisme en recreatiemanagement van VIVES promoten West-Vlaanderen in China

Frank Devos
studentenchina.png

Drie studenten uit de opleiding toerisme en recreatiemanagement van VIVES Brugge Xaverianenstraat hebben in het bijzijn van de gouverneur van West-Vlaanderen en de député van buitenlandse zaken van de Chinese provincie Zhejiang de toeristische troeven van de provincie West-Vlaanderen gepromoot.

Valentine Dugardi, Alissa Bonjé en Margo Geens​ deden dat in het Engels, consecutief vertaald door een Chinese tolk. Bij de presentatie waren ongeveer een dertigtal touroperators aanwezig die potentiële reizigers kunnen adviseren om onze provincie op te nemen in hun reisprogramma.

De provincie Zhejiang met als hoofdstad Hangzhou is een rijke provincie in China met ongeveer 56 miljoen inwoners, drie keer zo groot als België. Omdat steeds meer Chinezen ervoor kiezen om naar Europa te reizen is het belangrijk voor West-Vlaanderen om er promotie te maken en zijn toeristische kwaliteiten uit te spelen bij Chinese touroperators.

De studenten van VIVES benadrukten vooral vier belangrijke aspecten: Brugge als cultuurstad, de Westhoek met de aanwezigheid van de Chinese labour forces tijdens de Eerste Wereldoorlog, de kust en de gastronomische specialiteiten. De aanwezige gasten kregen dan ook de mogelijkheid om chocolade te proeven en enkele Belgische bieren te  degusteren.

Achteraf kregen de studenten toerisme en recreatiemanagement ook nog adviezen van Li Xin, de director van Visit Flanders in China, over hoe België het best Chinese toeristen kan ontvangen. Als blijk van waardering worden  de studenten volgende week uitgenodigd bij gouverneur Decaluwé en krijgen ze een rondleiding in de ambtswoning.

Deel dit via