Studenten toegepaste psychologie VIVES campus Kortrijk zamelden 2000 euro in voor Rode Neuzen Actie

Frank Devos
rodeneuzen.png

De studenten van de opleiding bachelor toegepaste psychologie van VIVES campus Kortrijk zamelden de afgelopen weken 2000 EUR in voor de Rode Neuzen Actie t.v.v. psychisch kwetsbare jongeren.

De studenten bachelor toegepaste psychologie engageerden zich enkele weken geleden om heel wat opdrachten uit te voeren in het kader van de actie ‘Eén tegen allen’. Zo kwamen studenten een dag naar school verkleed in hun talent of gingen ze een hele dag offline (een hele prestatie voor veel studenten!). Ze maakten een menselijke piramide op het dak van hun school, interviewden mensen op straat over wat hen gelukkig maakt, volgden een hele dag les met een rode neus op …

Ook op social media waren de studenten actief en verzamelden ze meer dan 500 likes op hun Facebookpagina en meer dan 1000 likes op hun Instagram. Via de hashtag #rodeneuzendagvives2016 kan je hun activiteiten ook volgen.

Studenten deden niet alleen acties in het kader van psychisch welzijn bij jongeren, maar zamelden ook een mooi bedrag in. Ze verkochten massaal Rode Neuzen en slaagden er op die manier in om een kleine 2000 EUR in te zamelen. Als afsluiter van de actie, organiseren de studenten eveneens een groepsknuffel met studenten en personeel van het studiegebied sociaal-agogisch werk op de campus.

Deel dit via