Studenten toegepaste psychologie van VIVES Kortrijk vragen aandacht voor mentale gezondheid

Frank Devos
pyschologie.jpg

Studenten toegepaste psychologie van VIVES Kortrijk houden op woensdag 28 november 2018 om 14u een actie op de Grote Markt van Ieper, dit samen met medestudenten uit verschillende landen. In samenwerking met ‘Te Gek?!’ willen ze mentale gezondheid bespreekbaar maken.

Een honderdtal studenten zal er een Ψ (psi) vormen, het internationale teken van de psychologie. Daarna zullen ze aan voorbijgangers een kaartje verspreiden met de boodschap geïnspireerd op de ‘pay it forward-gedachte’: ‘If you need to talk, I’m here’. Aan de achterkant staat de boodschap ‘Give this card to someone you care about’.

Deze week vindt de International Conference of Applied Psychology (ICAP) plaats. Op verschillende plaatsen in België en Nederland werken hogescholen en universiteiten samen om na te denken rond psychologische thema’s. De opleiding toegepaste psychologie van Hogeschool VIVES organiseert dit jaar een week rond het thema: ‘Us and them: our in-group and their out-group in a globally connected world’.

De ICAP-week vindt plaats van 26 tot 30 november 2018 in de Lork in Kemmel. Dat omvat o.a. workshops, een uiteenzetting door een keynote spreker, reflectiemomenten, een bezoek aan Ieper met het bijwonen van de Last Post, quiz, party en boomball.

Deel dit via