Studenten sociaal-agogisch werk volgen dit academiejaar ook les in Kinepolis Kortrijk

Frank Devos
kinepolislessen.jpg

Het studiegebied sociaal-agogisch werk van VIVES Kortrijk kent een hoge vlucht qua nieuwe inschrijvingen. Daardoor bieden de huidige campusgebouwen onvoldoende ruimte, zeker in deze COVID-19-tijden. Daarom gaat VIVES een samenwerking aan met het nabijgelegen bioscoopcomplex Kinepolis Kortrijk.

Studenten zullen er vanaf het nieuwe academiejaar zaal 10 innemen om lessen te volgen. VIVES werkte in juni ook al samen Kortrijk Xpo. Toen werden twee zalen in gebruik genomen voor de examens, goed voor 100 plaatsen. 

“Op die manier creëren we extra ruimte om ook fysiek les te kunnen geven, rekening houdend met de coronamaatregelen. Contact met docenten en medestudenten blijft immers een belangrijk gegeven in het hoger onderwijs. Bovendien ligt Kinepolis in de directe buurt van onze Kortrijkse campus, dus ook dat is aardig meegenomen”, aldus Joris Hindryckx, algemeen directeur van VIVES. 

Séverine Smetz, National B2B Manager Kinepolis België: “De afgelopen periode is niet makkelijk geweest voor onze bioscopen, zeker wat het evenementiële aspect betreft, maar er zijn ook kansen voor nieuwe manieren van samenwerking. Na de examenperiode van de KU Leuven in Kinepolis Antwerpen afgelopen juni, hebben we nu een mooie samenwerking met Hogeschool VIVES en we zijn met nog partijen in gesprek. We zijn blij op deze manier scholen te kunnen ondersteunen in het aanbieden van kwalitatief en coronaproof onderwijs.”

Deel dit via