Studenten sociaal-agogisch werk maken een hart van stilte ter ondersteuning van alle slachtoffers van terreur

Frank Devos
hart.png

Studenten van het studiegebied sociaal-agogisch werk, meer bepaald de projectgroep vluchtelingen, hield vanmiddag om 12u een actie naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen weeken in Parijs. De studenten verzamelden op het Archéplein van VIVES Campus Kortrijk in de vorm van een hart. Samen met een minuut stilte werd ook deze tekst voorgelezen:

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Parijs richten wij, studenten van sociaal-cultureel werk, zich met deze brief tot jullie. De aanslagen in Parijs zijn gruwelijk en laten iedereen met wat menselijkheid in zich uiteraard niet onberoerd. Ons democratisch Westen werd in zijn diepste kern geraakt. Toch is het net in zo een momenten dat wij vinden dat een democratische reactie meer dan ooit op zijn plaats is.

Velen hebben de mond vol over de vrijheid en over hoe die door de islamradicalisering in het gedrang komt. Toch verwijzen wij graag naar die twee andere Frans Revolutionaire waarden: gelijkheid en broederlijkheid. Het is vanuit deze twee principes dat wij jullie uitnodigen om aan de volgende actie deel te nemen.

Met het vormen van een hart op het Archéplein willen wij niet enkel de slachtoffers van Parijs herdenken. In Syrië, Irak, Libanon, Nigeria… en vele plaatsen die de media niet belichten, zijn deze vormen van extreem geweld de dagelijkse realiteit die mensen ontvluchten. Het is voor alle slachtoffers, wereldwijd dat wij één minuut stilte vragen.

Op de zes campussen van VIVES werd vanmiddag een minuut stilte in acht genomen.

Deel dit via