Studenten secundair onderwijs van VIVES Brugge Xaverianenstraat Gezelles gedichten over insecten onder de loep

Frank Devos
gezelle.png

Poëzie saai? Poëzie moeilijk? De studenten het derde jaar secundair onderwijs met het onderwijsvak Nederlands van VIVES Brugge Xaverianenstraat bewijzen het tegendeel: Poëzie is hip. Poëzie leeft. Poëzie is leuk, ook in de klas!

Aïsha, Tjorven, Nina, Evy, Armin, Anouk, Lisa, Yasmina, Isolde, Vroni en Jana bestudeerden het leven en het werk van dichter Guido Gezelle en namen enkele gedichten over insecten zoals Het Schrijverke, Muggen, De Kobbe … onder de loep. Hierbij ontwierpen ze originele lesideeën en verrassende werkvormen zoals het verfilmen of het verstrippen van een gedicht, of de koppeling van poëzie aan Instagram.

Op die manier droegen ze hun steentje bij aan de nieuwe website over deze literaire duizendpoot, een project in samenwerking met de Openbare Bibliotheek van Brugge, het Poëziecentrum van Gent én met dichteres Lies Van Gasse.

Benieuwd naar hun lespakketten en educatieve labo’s? Neem dan een kijkje op www.gezelle.be en laat je inspireren door de originele projecten van deze creatieve VIVES-studenten.

Deel dit via