Studenten plastische opvoeding VIVES Brugge Xaverianenstraat exposeren

Frank Devos
expo.png

Vier afstuderende studenten plastische opvoeding (uit Brugge, Kortrijk, Knokke-Heist en Oudenaarde) van de educatieve bachelor secundair onderwijs van VIVES Brugge Xaverianenstraat stellen hun kunstwerken tentoon. De tentoonstelling vindt plaats in de Magdalenakerk in de Schaarstraat in Brugge op vrijdag 24 januari (19-22u), zaterdag 25 januari (10-17u) en zondag 26 januari (10-17u) 2020. De opening vindt plaats op vrijdag 24 januari om 19u.

De tentoonstelling Nicto Historia toont beeldend werk van Charlotte Overstraete, Gunnar De Moor, Hylke Declercq en Marlise Breye. Zij namen zelf het initiatief om hun afstudeerwerk buiten de campus aan het grote publiek voor te stellen. Zij namen de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de artistieke en de organisatorische aspecten van het project. 

Het beeldend werk dat wordt tentoongesteld vormt het zichtbare product van een intens ontwerpproces. Daarbij wordt gestreefd naar een integratie van verschillende beeldende disciplines: schilder- en tekenkunst, grafiek, ruimtelijk, digitale middelen …

De vier jonge kunstenaars kozen de wat bevreemdende titel Nicto Historia voor de tentoonstelling. Dit verwijst enerzijds naar een fascinatie of angst voor het duistere. Anderzijds verwijst Nicto Historia ook naar een fascinatie voor het verleden, het historische. Historische gebeurtenissen, verhalen, mythen en de geschiedenis van de beeldende kunst vormden een inspiratiebron voor het tentoongestelde werk.

Iedereen is welkom op de officiële opening van de tentoonstelling op vrijdag 24 januari om 19u. De officiële opening is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan tot en met de dag van de opening. 

Deel dit via