Studenten plastische opvoeding VIVES Brugge Xaverianenstraat exposeren

Frank Devos
pschos.jpg

Drie studenten uit Brugge en Lendelede van VIVES Brugge Xaverianenstraat stellen van 25 januari t.e.m. 2 februari 2019 tentoon in het Brugse jeugdhuis De Slesh. Het gaat om afstuderende studenten bachelor secundair onderwijs van het onderwijsvak plastische opvoeding.

De drie studenten namen zelf het initiatief om met Shroomville hun afstudeerwerk buiten de campus aan het grote publiek voor te stellen. Zij namen de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de artistieke en de organisatorische aspecten van het project. 

Op de tentoonstelling in De Slesh zullen kunstwerken te zien zijn van Xenia Maes, Chayenne Note en Clara Neuenschwander. Dit werk vormt het zichtbare product van een intens ontwerpproces; Daarbij wordt gestreefd naar een integratie van verschillende beeldende disciplines: schilder- en tekenkunst, grafiek, ruimtelijk, digitale middelen …

De drie jonge kunstenaars deden een beeldend onderzoek naar de mogelijkheden van verbeelding en geestesverruiming. Het ‘psychedelische’ was in de jaren ‘60 en ‘70 een inspiratiebron voor veel musici en beeldende kunstenaars. Deze beeldtaal, gekenmerkt door onder andere bijzondere kleurcombinaties en deformaties, inspireerde de kunstenaars tot een geactualiseerde visie. Kunst is een mogelijkheid om, ook zonder kunstmatige middelen, de grenzen van de zintuigelijke waarneming te verkennen en tot een diepgaande interactie te komen met de beschouwer.

Iedereen is welkom op de officiële opening van de tentoonstelling op vrijdag 25 januari 2019 om 18u30. De officiële opening is gratis, maar aanmelden is verplicht via dit aanmeldingsformulier. Dat kan tot en met de dag van de opening. Kun je er die dag niet bij zijn, dan kun je de werken ook nog bekijken op 26 januari (20-23u), 30 januari (12-18u), 1 februari (16-23u) en 2 februari (20-23u).

Deel dit via