Studenten onderwijs van VIVES zetten vroegere leerkrachten in de bloemen

Frank Devos
dagvandeleerkracht.png

Het studiegebied onderwijs van VIVES wil ter gelegenheid van 5 oktober 2017, Internationale Dag van de Leerkracht, alle leerkrachten nog eens in de bloemetjes zetten en hen bedanken voor hun grote en betekenisvolle inzet.

Elke dag geven de leerkrachten het beste van zichzelf om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken en verfijnen. Iedereen weet zich nog een leraar te herinneren die bepalend is geweest voor zijn of haar toekomst. VIVES vroeg aan de studenten van het studiegebied onderwijs in Kortrijk, Brugge en Torhout welke leerkracht hen is bijgebleven en mooie herinneringen naliet. Op die manier krijgen ze een mooie inkijk in welke leerkrachten voor leerlingen het verschil maakten.

Voor VIVES Brugge Xaverianenstraat vond de verrassingsdag plaats op woensdag 27 september 2017. Emma Vlieghe uit Deerlijk, eerstejaarsstudent lager onderwijs in Brugge , heeft juf Christine Dooms verrast. Zij is leerkracht van het vierde leerjaar van de centrumschool De Beuk in Deerlijk. Juf Christine is voor Emma een inspirerende leerkracht geweest, niet alleen als leerkracht maar ook als mens. Ze is heel zorgzaam voor haar leerlingen en een enorm voorbeeld voor Emma.

Febe Ceenaeme uit Menen, tweedejaarsstudente bachelor lager onderwijs aan VIVES campus Kortrijk, heeft op vrijdag 22 september 2017 haar vroegere juf Trudie van het zesde leerjaar van basisschool Ter Molen, Grote Molenstraat 113 in Lauwe, verrast met een smulpakket.

Voor campus Torhout was dat Anne-Lynn Holvoet uit Veldegem. Zij heeft op donderdag 21 september 2017 juf Tine Vandaele van het Sint-Jozefsinstituut College, Bruggestraat 32 in Torhout, verrast. Mevrouw Vandaele was voor haar de persoon die haar stimuleerde om bachelor secundair onderwijs te studeren. Ze geloofde in haar capaciteiten.

Deel dit via