Studenten onderwijs van VIVES Kortrijk ontwikkelen online muzisch project

Frank Devos
muzisch.png

Zeven studenten kleuteronderwijs en lager onderwijs van VIVES Kortrijk en 52 leerlingen van basisschool Sint-Amands Zuid in Kortrijk zouden op 24 maart 2020 een heus muzisch spektakel op de planken brengen in OC De Lange Munte. Thema was de jeugdboekenmaand Wat doet kunst?. Maar ook hier heeft corona een stokje voor gestoken. Ze hebben dit dan maar omgezet in een online muzisch project.

Het muzisch spektakel is een keuzevak voor de studenten kleuteronderwijs en lager onderwijs van VIVES Kortrijk. De coronacrisis gooide dan wel roet in het eten maar de studenten zijn niet bij de pakken blijven zitten. Wat reeds op de sporen stond hebben ze immers omgevormd tot een online muzisch project.

Nu heel wat leerkrachten op zoek zijn naar digitaal materiaal hebben de studenten onder leiding van een docent muzische vorming van VIVES en een leerkracht woord van het conservatorium van Kortrijk een muzische film in elkaar gebokst met als titel Escape from the Museum. Kinderen uit de derde graad lager onderwijs kunnen er in klasverband of individueel mee aan de slag.

Het verhaal van een verdwaalde jongen in een museum neemt hen mee naar de wondere wereld van de kunst. Via korte impressies maken ze kennis met René Magritte, Edvard Munch, Niki de Saint Phalle en Leonardo da Vinci. Op het einde maken de kinderen zelf een creatie, een eigen kunstwerk (dans, schilderij, beeldend werk, gedicht …) dat ze dan met de rest van de wereld kunnen delen. Een teaser bekijk je hier:

Deel dit via