Studenten onderwijs houden Instawallexpositie rond methodescholen in VIVES Kortrijk

Frank Devos
instawall.png

Altijd al benieuwd geweest hoe een methodeschool precies functioneert? Welke aanpakken passen ze toe? Hoe verzorgen ze het contact met de ouders? Dit en zoveel meer kom je te weten tijdens de Instawallexpositie op woensdag 7 februari 2018 in VIVES campus Kortrijk. Kom langs, wees geboeid en praat achteraf bij met een glaasje in de hand.

Methodescholen zijn scholen die bewust kiezen voor een zeer specifieke onderwijsmethode zoals Freinet, Steiner, leefscholen, Montessori, Dalton … Hoe ze deze onderwijsmethode toepassen in de klas- en schoolpraktijk is voor de VIVES-studenten interessant om inspiratie en inzichten op te doen voor hun eigen onderwijspraktijk.

De studenten van het tweede jaar van de bachelor lager onderwijs kregen de opdracht om een week lang mee te draaien in een methodeschool. Hiervan moesten ze op een creatieve manier in beeld brengen hoe de werking van een methodeschool in elkaar zat. De onderwerpen die aan bod kwamen zijn o.a. schoolorganisatie, activiteit, lokaal contact, natuurbeleving …

De studenten zullen hun inzichten voorstellen op woensdag 7 februar 2018. Er loopt van 13 tot 15u een Instawallexpositie. Je kunt steeds binnen en buiten lopen. Je krijgt er een drankje en kunt achteraf nog wat napraten.

Deel dit via