Studenten lager onderwijs VIVES Brugge Xaverianenstraat realiseren muzisch project voor basisschool Christus Koning

Frank Devos
karto.png

Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 maart 2018 realiseren acht derdejaarsstudenten lager onderwijs van VIVES Brugge Xaverianenstraat een speciaal muzisch project met de basisschool Christus Koning uit Brugge. De studenten werken een multidisciplinaire voorstelling uit voor leerlingen van een basisschool met aansluitend een muzische omkadering op hun school. Dit kadert in de keuzemodule muzische vorming.

De studenten gebruiken uitsluitend karton als basismateriaal om hun scenografie vorm te geven en uiten zich in de domeinen media, beeld, drama, dans en muziek. In samenwerking met Mathijs Steginck, een kartonkunstenaar uit Utrecht, en de docenten muzische vorming van de opleiding lager onderwijs van campus Brugge, krijgt dit muzisch project vorm. Op die manier krijgen ze een breed beeld van wat geïntegreerde muzische vorming op schoolniveau kan inhouden. 

Op 7 maart 2018 vindt de voorstelling Nova Vida plaats in de vip-ruimte van het Entrepot voor zeven klassen van de Basisschool Christus Koning in Brugge. Daarna gaan ze met die klassen twee dagen muzisch werken op de basisschool in de Gerard Davidstraat. Ze starten in de vier domeinen beeld, muziek, drama en dans om dan de leerlingen via cross-over-ateliers te laten ervaren hoe je in muzische vorming de verschillende disciplines met elkaar kan combineren. 

Deel dit via