Studenten kleuteronderwijs van VIVES Kortrijk delen korte, leerrijke spelletjes

Frank Devos
kleuter01.png

De basisscholen blijven nog even dicht en de leerkrachten hebben al heel wat opdrachten en dergelijke uitgewerkt voor de kinderen thuis. Studenten van de educatieve bachelor kleuteronderwijs van VIVES Kortrijk wilden daarom hun creativiteit delen om toekomstige collega’s en partners in het onderwijs te helpen. Ze deelden hun eerder ontwikkelde tussendoortjes of korte leerrijke spelletjes rond volgende thema’s: touwen, gaatjes, water, haar en boerderij zodat kinderen al spelend leren.

Sommige spelletjes zijn eerder activerend, terwijl andere eerder rustgevend zijn. Voor  elk wat wils. De meeste tussendoortjes vragen weinig materiaal en kunnen zowel thuis, in de opvang als in de klas worden gespeeld. Ze hebben naast een klemtoon op een bepaald ontwikkelveld echter één gemeenschappelijk doel: plezier beleven.

Dit is in coronatijd heel belangrijk en de studenten willen dit graag centraal plaatsen. De leeftijdsaanduiding is bedoeld als suggestie en kun je aanpassen. Jij kent je kind of klas natuurlijk het beste. De spelletjes zijn opgelijst in volgend document:

Deel dit via