Studenten hotelmanagement VIVES worden tweede op internationale wedstrijd

Frank Devos
emcup.jpg

Vijf studenten van de opleiding hotelmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge zijn in Maastricht tweede geworden op de EMCup. Dat is een prestigieuze, internationale wedstrijd tussen 32 hotelmanagementscholen, waaronder heel wat top- en privéscholen. De studenten zijn afkomstig van Oostende, Geraardsbergen, Bredene en Waregem.

De wedstrijd bestaat uit een voorbereidingsfase waarbij de studenten o.a. een paper moesten schrijven en een filmpje maken. Ter plaatse moesten de studenten gedurende twee dagen pitchen en debatteren. Ze werden beoordeeld door een business jury, samengesteld uit mensen uit de hotelsector. 

Opleiding hotelmanagement

Grote beroepsgerichte kennis en vaardigheden, vier of vijf verschillende talen, management- en ICT-vaardigheden, teamwork, presentatievaardigheden en internationale ervaringen, daar staat de opleiding hotelmanagement voor. Troeven die ook in heel wat andere sectoren erg gewaardeerd worden en die je ook zeker de kans geven nog verder te studeren en zo een masterdiploma te behalen. Het vestigingsattest voor restaurateur of traiteur-banketaannemer behaal je samen met je bachelordiploma.

Studenten hotelmanagement zijn dynamische mensen die houden van veelvuldige sociale contacten, uitdagingen zoeken en creatief in team kunnen werken. Een vooropleiding hotelschool is niet noodzakelijk. Studeren is natuurlijk ook meer dan enkel lessen en opdrachten. Naast studentikoze activiteiten organiseert de studentenvereniging Sorhoma bijvoorbeeld jaarlijks een colloquium voor de hele opleiding, zowel studenten als docenten.

Vernieuwd programma

VIVES vernieuwde het programma van de opleiding hotelmanagement grondig in 2016-2017, met een stijgend managementniveau van het eerste naar het derde jaar en keuze tussen vier specialisaties: languages for hospitality, strategic hospitality management, rooms division and wellness en gastronomy and events.

Deel dit via