Studenten hotelmanagement VIVES campus Brugge werken dankzij Brouwerij Haacht themacafé uit in eigen pand in Brugse binnenstad

Frank Devos
cafe.jpg

De tweedejaarsstudenten hotelmanagement van VIVES campus Brugge werken jaarlijks het project Themacafé uit. Opdracht is een horecazaak fictief op te starten en daarbij creatief aan de slag te gaan bij het kiezen van de doelgroep, het inrichten van de zaak en het opstellen van een businessplan. Om deze oefening zo realistisch mogelijk te maken stelt Brouwerij Haacht dit jaar voor het eerst een leegstaand horecapand ter beschikking van de studenten. Het pand waarop de studenten hun creativiteit de vrije loop mogen laten is gelegen langs de Gentpoortstraat 64 in Brugge.

Tijdens het project, dat het hele academiejaar loopt, worden de studenten begeleid door de school en door de experts van Brouwerij Haacht. De brouwerij biedt naast diverse infosessies - bv. over de samenwerking tussen horeca en brouwerij en over de marketingstrategie - ook een tapcursus met bijhorend brouwerijbezoek aan.

Deze samenwerking biedt de studenten een unieke kans om op een zeer concrete manier kennis te maken met alle factoren die horen bij het opstarten van een eigen horecazaak. Voor VIVES betekent de link tussen het project Themacafé en de realiteit een grote meerwaarde. Brouwerij Haacht op haar beurt krijgt een mooie inkijk in de leefwereld van haar jongere consumenten en in de interesses van haar potentiële toekomstige partners. Zij sluit daarbij niet uit dat het best uitgewerkte project daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Deel dit via