Studenten hotelmanagement VIVES Brugge Xaverianenstraat behalen zilver op internationale hospitalitywedstrijd

Frank Devos
emcup.png

Vier studenten van de opleiding hotelmanagement van VIVES Brugge Xaverianenstraat zijn in Maastricht tweede geworden op de EMCup. Dat is een prestigieuze, internationale hospitality wedstrijd tussen 36 internationale hotelmanagementscholen, waaronder heel wat top- en privéscholen.

De wedstrijd bestaat uit een voorbereidingsfase waarbij de studenten o.a. een paper moesten schrijven en een filmpje maken. Ter plaatse moesten de studenten gedurende twee dagen pitchen en debatteren. Ze werden beoordeeld door een business jury, samengesteld uit mensen uit de hospitality sector. 

Opleiding hotelmanagement

Grote beroepsgerichte kennis en vaardigheden, vier of vijf verschillende talen, management- en ICT-vaardigheden, teamwork, presentatievaardigheden en internationale ervaringen, daar staat de opleiding hotelmanagement voor. Troeven die ook in heel wat andere sectoren erg gewaardeerd worden en die je ook zeker de kans geven nog verder te studeren en zo een masterdiploma te behalen. 

Studenten hotelmanagement zijn dynamische mensen die houden van veelvuldige sociale contacten, uitdagingen zoeken en creatief in team kunnen werken. Studeren is natuurlijk ook meer dan enkel lessen en opdrachten. Naast studentikoze activiteiten organiseert de studentenvereniging Sorhoma bijvoorbeeld jaarlijks een colloquium voor de hele opleiding, zowel studenten als docenten.

Vernieuwd programma

VIVES vernieuwde twee jaar terug grondig het programma van de opleiding hotelmanagement, met een stijgend managementniveau van het eerste naar het derde jaar en keuze tussen vier specialisaties: languages for hospitality, strategic hospitality management, rooms division and wellness, en gastronomy and events.

Deel dit via