Studenten Hogeschool VIVES campus Kortrijk ontwikkelen CO2–meter

Frank Devos

Vier studenten elektronica-ICT van Hogeschool VIVES campus Kortrijk hebben een CO2-meter ontworpen voor toepassing op campus Kortrijk. Momenteel wordt de module in de praktijk getest. Daarnaast willen de studenten een CE-label behalen voor de module om deze eventueel commercieel beschikbaar te maken. 

Kevin Degroote, Rune Samyn, Daan Wijns en Sander Arrazola de Oñate kregen als opdracht een CO2-meter te maken. In een eerste fase ontwierpen ze een toestel dat niet alleen COkan meten, maar ook temperatuur en licht. Wanneer de CO2 een te hoge waarde aannam, kon er dan eventueel voor verluchting worden gezorgd. De waarde van de CO2 wordt getoond via de LED’s die aanwezig zijn op de module.

Vervolgens kregen de studenten de opdracht om dit idee uit te breiden: bedoeling was dat men de CO2 kon meten in meerdere lokalen van VIVES campus Kortrijk. Hiervoor voerden ze een aantal aanpassingen uit aan de software en hardware. Aan de toestellen is ook een website gekoppeld die mooi al de metingen weergeeft. Vanuit die website kunnen ook een aantal instellingen aan de modules worden aangepast. 

Deel dit via