Studenten VIVES organiseren coronaproof champagnedegustatie en kooksessie met sterrenchef

Frank Devos
dolce.jpg

De eerstejaarsstudenten van het graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement aan VIVES Brugge Xaverianenstraat organiseren op vrijdag 11 december 2020 een coronaproof event dat tot helemaal bij de deelnemers in de huiskamers komt.

Op het programma van de Dolce World Bubble Booster Trophy staan onder andere een heuse champagnedegustatie en live koken met sterrenchef Jean-Baptiste Thomaes. Tien procent van de omzet gaat naar de jeugdwedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs jaarlijks organiseert.

Het coronavirus overheerst het nieuws, en dan meestal in de negatieve zin. Om hieraan een positieve draai te geven bedachten de eerstejaarsstudenten een online event in samenwerking met Dolce World en de Chaîne des Rôtisseurs. Met dit evenement hopen de studenten het evenement tot bij de mensen thuis te brengen. Op deze manier kunnen de deelnemers dit (culinaire) gebeuren in hun eigen bubbel beleven.

Op het programma van de Dolce World Bubble Booster Trophy staan geweldige gastsprekers, kenners in hun vak, een live champagnedegustatie en een live kooksessie met Jean-Baptiste Thomaes van het tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord. Het evenement heeft plaats op vrijdag 11 december 2020 tussen 18u30 en 19u45. Om als deelnemer in je eigen bubbel mee te degusteren voorzien de studenten champagne- en truffelboxen die je kunt bestellen via de website van het evenement. 

Tien procent van de omzet gaat als steun naar de jaarlijkse Jeune Sommelier- en Jeune Rôtisseur-wedstrijden, waarbij jonge chefs en sommeliers ondersteund worden om het beste van zichzelf te geven. Op 29 maart 2021 worden de Belgische kampioenen gekozen die ons land moeten vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in Frankrijk.

Deel dit via