Studenten groenmanagement VIVES Roeselare maken ontwerp voor Koningin Astridpark in Brugge

Frank Devos
astridpark.png

Twintig bachelorstudenten groenmanagement van VIVES Roeselare gaan op donderdag 23 mei 2019 aan de slag in het Koningin Astridpark in Brugge. Samen met tien Duitse en negen Roemeense universiteitsstudenten werken ze een ontwerp uit voor het park gericht op natuur, duurzaamheid en klimaat. Dit gebeurt op vraag van de stad Brugge om het park te restaureren.

De studenten van VIVES maakten eind vorig jaar al een inventarisatie van het park. Nu gaan ze verder met een designplan, visueel portfolio … De focus zal liggen op boomrestauratie, struiken en gras, infrastructuur, bestrating en water. Ze worden in groepen verdeeld. Er zal ook een team aanwezig zijn die het algemeen overzicht bewaart, alsook een team dat zich focust op het historische aspect en het behoud van de harmonie in het park. Ze zullen ook met drones vliegen om luchtbeelden te maken.

Een eerste vereiste voor de teelt, de aanplant, het onderhoud en het beheer van planten, tuinen, parken, bossen en landschappen is natuurlijk een concrete, praktische plantenkennis. Je moet ook inzicht hebben in de invloed van de standplaats (bodem, water, klimaat en hoogteligging) op een bepaalde plantensoort en ook op de relaties tussen de verschillende planten onderling. Verder zijn groenbeheer, materialenkennis, plantenbescherming, wetgeving, kostprijsberekening, tuinmachines, GIS (Geografisch Informatiesysteem) en zoveel andere zaken heel belangrijk.

Deel dit via