Studenten eventmanagement VIVES organiseren awardshow voor SODAjobs

Frank Devos
soda2.png

Op woensdag 28 februari 2018 organiseerden studenten eventmanagement van VIVES campus Kortrijk samen met SODAjobs, een vzw die zich inzet voor de waardering van TSO- en BSO-leerlingen, hun eerste awardshow. Het evenement, SODA Switcht, vond plaats in Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Denijs-Westrem. De juryleden - minister van Onderwijs Hilde Crevits en prof. Martin Valcke - reikten de consequentie-awards uit. Ook ambassadeurs Wouter Torfs en Frank Van Massenhove switchten mee.

SODAjobs begeleidt scholen naar een switch in mentaliteit. Is leerlingen straffen doeltreffend? SODAjobs meent het tegenovergestelde en beloont leerlingen die uitblinken in Stiptheid, Orde, Discipline en die een professionele Attitude hebben. Zo stimuleren ze de positieve attitude van de BSO- en TSO-leerlingen. De leerlingen krijgen de kans om een SODA-attest te verdienen waarmee ze hun kansen in het werkveld vergroten.

“Ik ben erg tevreden over de grote opkomst. Honderden betrokkenen kwamen op onze awardshow af. Dit bewijst dat veel scholen belang hechten aan het SODA-verhaal”, zegt Simon Mensaert, bestuurder SODAjobs. Simon kon rekenen op de tweedejaars eventmanagement van VIVES. Zij stonden in voor de organisatie van de awardshow.

“We zijn heel dankbaar voor de kansen die VIVES ons biedt om als eerste project meteen een awardshow te mogen organiseren voor een erkende organisatie”, vertelt Herlinde Rollez, student eventmanagement.

Minister Hilde Crevits beloonde niet enkel scholen met consequentie-awards. Ook beantwoordde ze tijdens het interview vragen in verband met duaal leren, de strafste school en de werking van SODA. “Een attitude kan je niet meten, toch is het ontzettend belangrijk om in het leven te slagen in dingen die je doet. We merken dat steeds meer werkgevers belang hechten aan het SODA-attest”, vertelt Crevits.

Na de awardshow was er een netwerkmoment met culinaire switching snacks. Hier konden de scholen interessante partners ontmoeten en tips uitwisselen om hun SODA-werking te optimaliseren. “De glowbandjes maakten het netwerken met personen uit het onderwijs, de overheid en bedrijven een stuk gemakkelijker!”, zegt een SODA-sympathisant.

Deel dit via