Studenten eventmanagement VIVES campus Kortrijk organiseren benefietconcert Metal for Life

Frank Devos
spoilengine.png

Op donderdag 22 december 2016 lanceren laatstejaarsstudenten eventmanagement van VIVES campus Kortrijk Metal For Life, een benefietconcert ten voordele van De Muziekbank in het kader van voor Music For Life. Dit initiatief gaat uit van het Streekfonds West-Vlaanderen en zorgt voor de aankoop van muziekinstrumenten voor maatschappelijke kwetsbare kinderen en/of jongeren in West-Vlaanderen. Dit concert vindt plaats in de 4AD in Diksmuide met optredens van Spoil Engine (3 x op Graspop), Fields Of Troy (De Nieuwe Lichting 2017) en Off The Cross.

Dit Music For Life concert vindt plaats tijdens De Warmste Week van Studio Brussel op 22 december 2016 om 19u30. Metal For Life plaatst opkomende bands in de spotlight in combinatie met Spoil Engine, een gevestigde waarde in de Belgische metalscene. Met Metal For Life krijgen ook metalliefhebbers de kans om solidair te zijn met Music For Life en geld in te zamelen voor de Muziekbank. 

De Muziekbank

‘De Muziekbank’ richt zich op groeiende groep van maatschappelijk kwetsbare jongeren die een muziekopleiding aan een academie of muziekschool vaak stopzetten vanaf het moment dat van hen verwacht wordt dat zij zelf hun instrument bekostigen. Zij zamelen o.a. geld in om muziekinstrumenten voor deze doelgroep aan te kopen en daar wil Metal For Life graag via het Streekfonds toe bijdragen. Daarvoor hebben ze drie straffe metalbands uitgenodigd.

Spoil Engine, Off The Cross en Fields Of Troy

Fields Of Troy is de eerste band van de avond, maar daarom niet de minste. Ze zijn geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel. Fields Of Tory brengt een snelle en zware vorm van metal gecombineerd met een melodieuze tint. Ze starten hun set om 20u.

Off The Cross, de tweede band, bestaat nog geen jaar maar toont met zijn debuutalbum ‘Divided Kingdom’, die op 17 december uitkomt, dat ze klaar zijn voor de metalwereld.

Spoil Engine heeft zijn vaste waarde in de Belgische metalscene met 5 albums waarvan hun laatste uitkwam in 2015. Ze spelen melodieuze thrash metal en stonden reeds 3 maal op Graspop, 2 maal op Pukkelpop en 2 maal op Masters at Rock. Drie bands zorgen voor een stevig programma voor zowel ‘die hard’-metalheads als mensen die hun eerste stappen in de metalscene zetten.

4AD

De 4AD-zaal in Diksmuide drukte de afgelopen 28 jaar reeds zijn stempel op de Belgische muziekscene dankzij hun variërend concertprogramma met optredens van o.a. dEUS, Triggerfinger, Amenra, Steak Number Eight, Gorki en Het Zesde Metaal. Slechts de snelle beslissers kunnen erbij zijn. Tickets zijn verkrijgbaar op www.4ad.be.

Deel dit via