Studenten ergotherapie VIVES campus Brugge organiseren lezing rond M-decreet

Frank Devos
Ergotherapie Rolstoel

Twee laatstejaarsstudenten ergotherapie van VIVES Brugge Xaverianentstraat organiseren op donderdag 20 april 2017 een lezing rond Ergo: Pionier in het Regulier. Ze werkten een bachelorproef uit waarbij ze als ergotherapeut het reguliere onderwijs betreden in het kader van en ter ondersteuning van het M-decreet, of maatregelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Jana Debommarez volgde stage in de vrije basisschool Binnenhof in Menen, Larissa Algoet in de vrije basisschool Bellegem. Promotor was Annemie Denolf van Hogeschool VIVES. In de lezing leggen beide studenten de nadruk op hoe zij en hun begeleiders hun stage hebben ervaren. De profilering van een ergotherapeut in het reguliere onderwijs zal daarbij centraal staan. Normaal gezien wordt een ergotherapeut immers niet tewerkgesteld in het reguliere onderwijs.

Ook zal de meerwaarde van een ergotherapeut in het reguliere onderwijs aan bod komen en laten ze de voorzitter van het Vlaamse Ergotherapeutenverbond, Pierre Seeuws, aan het woord. 

De uiteenzetting vindt plaats op donderdag 20 april 2017 van 18u15-20u15 in VIVES Brugge Xaverianenstraat. De toegang is gratis.

Deel dit via