Bachelor en gratudaatsstudenten verpleegkunde VIVES gaan 'levens redden' tijdens reanimatiemarathon

Frank Devos
reanimatie.jpg

Tijdens de Week van de Zorg staan op woensdag 14 maart 2018 de zorgberoepen in de kijker. Die dag organiseert Dag van de Zorg samen met onderwijsinstellingen (hogescholen en HBO5-scholen), Rode Kruis-Vlaanderen en Vlaams Zorgambassadeur Lon Holtzer een ware reanimatiemarathon. 

Hogeschool VIVES werkt mee in Kortrijk (14-16u samen met Rhizo), Brugge (14-16u, samen met VIVES HBO5 Verpleegkunde), Oostende (14-16u, samen met VIVES HBO5 Verpleegkunde), Roeselare (10-16u, samen met Ic Dien) en Waregem (14-16u, samen met VIVES HBO5 Verpleegkunde Waregem-Tielt, Aleydis).

Wie reanimatietechnieken onder de knie heeft kan letterlijk levens redden. Studenten bachelor verpleegkunde van VIVES campus Kortrijk, Brugge, Oostende en Roeselare en studenten verpleegkunde HBO5 zullen die dag van 14 tot 16 uur - in Roeselare vanaf 10u in scholen en vanaf 12u op straat -  reanimatietechnieken demonstreren en passanten sensibiliseren rond het belang van kennis rond Basic Life Support.

Het ruime publiek krijgt op die vier locaties informatie van de studenten en kan oefenen op AED-toestellen en reanimatiepoppen. Het initiatief loopt in 16 steden. We gaan dus via deze actie vele mensenlevens redden!

Deel dit via