Studenten audiologie van VIVES leren van hoortoestelfabrikanten

Frank Devos
audiologieworkshops.png

De afstudeerrichting audiologie aan VIVES Brugge Xaverianenstraat organiseerde vandaag een fabrikantendag samen met audiologieopleidingen van andere hogescholen en universiteiten in Vlaanderen. Zes verschillende fabrikanten van hoortoestellen lieten de studenten tijdens lezingen en workshops kennis maken met de nieuwste snufjes op vlak van ‘remote fitting’.

Remote fitting is zoveel als hoortoestellen aanpassen van op afstand. Naar de geest van de techniek vond de hele sessie online plaats. De opleiding audiologie blijft zo innoveren door de studenten mee te nemen in de laatste hoortrends. 

Audiologie is een afstudeerrichting van de bachelor logopedie en audiologie en focust zich op alles wat met het gehoor te maken heeft. Audiologen gaan op zoek naar de oorzaak van hoor-, maar ook van evenwichtsproblemen. Studenten van de opleiding leren correcte analyses te maken en op basis van die inschattingen gaan ze aan de slag om een eventuele revalidatieperiode door te maken bij alle leeftijden. Hoortoestellen moeten niet alleen gemaakt, maar ook opgevolgd worden en waar nodig gefinetuned. In de industrie werken heel wat audiologen rond gehoorbescherming op de werkvloer.

Deel dit via