Student VIVES Kortrijk is gastles-expert voor eigen medestudenten op World Student’s Day

Frank Devos
fietsai.png

Op dinsdag 15 oktober 2019 krijgen de studenten van het 3e jaar marketingcommunicatie aan VIVES Kortrijk een gastles. In die gastles leren ze hoe artificiële intelligentie (AI) de verkoop van een dure fiets voorspelt. Zo’n gastles is niets speciaal. Maar deze keer is die externe gastdocent een student uit Wevelgem die voor de rest van het vak gewoon in de klas zit tussen zijn medestudenten.

Die student is Hakim El-Kaddouri. “Ik studeerde in juni af als bachelor toegepaste informatica aan VIVES Kortrijk. Met die opleiding heb ik eerlijk gezegd de jobaanbiedingen voor het uitkiezen. Toch koos ik om in 1,5 jaar een extra opleiding te volgen aan VIVES. Dus nu ben ik student marketingcommunicatie.”

Student weet soms meer

In het vak direct marketing krijgen studenten een gastles over artificiële intelligentie, of AI. Een onderwerp dat Hakim al uitgebreid behandelde in zijn eerste opleiding. Daarom vroeg docent Wouter De Schepper aan Hakim of hij de gastles wilde geven.

Hakim heeft trouwens al een eerste leservaring. “Tijdens zijn opleiding gaf hij over exact dit onderwerp al vijf keer les aan leerlingen van het secundair onderwijs”, zegt Wouter De Schepper. “Dat gebeurde tijdens de Management Days. Dat is een driedaags event waarbij ons studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde leerlingen uitnodigt om te proeven van onze lessen. Die lessen worden dan gegeven door 60 studenten. Hakim was er daar een van.”

Wat als de student de gastles-expert is?

Veel VIVES-docenten stonden en staan nog in de praktijk. Dat is ook zo voor deze docent. Toch is men nooit in alles specialist. Daarom doet Wouter De Schepper af en toe beroep op een gastspreker. Dat was al eens een oud-student. Maar het kwam nog niet voor dat de expert een student blijkt te zijn die uit de klasgroep zelf. “Gelukkig zijn er nog genoeg andere onderwerpen die wel nieuw zijn voor mij”, lacht Hakim.

Er is nu nog een probleem voor de docent om op te lossen. Wie moet wie ondervragen als Hakim op het mondeling examen vragen trekt over zijn eigen les?

Deel dit via