Student logistiek management VIVES Kortrijk wint VEA-prijs

Frank Devos
logistiek.jpg

Gilles Weytens uit Deinze, oud-student logistiek management van VIVES Kortrijk, heeft met zijn bachelorproef de VEA-prijs gewonnen. Liesbeth Dewilde uit Wevelgem kreeg een eervolle vermelding. VEA, de Vereniging Expediteurs Antwerpen, vertegenwoordigt al meer dan 100 jaar expediteurs, douaneagenten en logistieke dienstverleners, en vormt daarmee het aanspreekpunt bij uitstek voor alles wat te maken heeft met expeditie, douane, transportorganisatie en logistiek. VIVES ziet dit als een verdienste van alle docenten van de opleiding.

Alle hogescholen en universiteiten die logistiek management aanbieden krijgen de kans om bachelorproeven in te dienen. De studenten moeten dit ook mondeling komen toelichten. Eind vorig jaar werden er vanuit Hogeschool VIVES twee bachelorproeven ingediend om mee te dingen naar de VEA Prijs: ‘Implementatie Crossdock Module’ van Gilles Weytens en ‘Optimalisatie van het consolidatieproces’ van Liesbeth Dewilde uit Wevelgem.

“Na beoordeling door onze jury en de verdediging van Gilles Weytens werd beslist om hem de VEA-prijs toe te kennen, en dit omwille van zijn brede en diepgaande kennis en zijn persoonlijk commitment met het project dat hij heeft uitgewerkt. Daarenboven geven wij een eervolle vermelding aan Liesbeth Dewilde omwille van de sterke mondelinge verdediging en haar hoge persoonlijke inzet bij de uitwerking van haar bachelorproef”, aldus VEA.

Crossdock module

Dankzij NaviTrans, het totaalpakket van Young & Partners, is het mogelijk om alle activiteiten van het bedrijf met elkaar te verenigen: WMS, TMS en Forwarding. De crossdock module zal geïntegreerd worden tussen de WMS- en de TMS-module. De crossdock module wordt gebruikt voor de goederen die niet in voorraad gaan. Dit omdat deze goederen vaak binnen de 24u terug moeten vertrekken. Dit zal gekoppeld worden aan alle zendingen die binnenkomen in een LDC of RDC met een bestemming van een ander depot. Eveneens de goederen van Ikea zullen gebruik maken van de crossdock module.

De implementatie zal gebeuren door de ICT-afdeling. Naast de implementatie van de ICT-afdeling dient binnen het crossdock project de verschillende depots op elkaar afgestemd en ingesteld te worden. Hierna dienen eveneens procedures uitgeschreven te worden. Met behulp van de procedures zouden de arbeiders en administratieve medewerkers in staat moeten zijn om dit proces onder de knie te krijgen. De procedures bevatten de nodige werkinstructies om hen te begeleiden. De procedures worden verduidelijkt tijdens opleidingen. Met de procesbeschrijving worden de verschillende handelingen bedoeld die men moet toepassen om dit in de praktijk vlot en foutloos te laten verlopen, zoals bijvoorbeeld het scannen bij de laad- en losmomenten. Eveneens de verantwoordelijkheden van de medewerkers worden verduidelijkt in de procedures. 

Deel dit via