Student groenmanagement van VIVES Roeselare vertegenwoordigt België op Young Leaders Summit van de ASEF

Frank Devos
bruwild.png

Vorige week vond in Brussel de tweejaarlijkse Asia-Europe Meeting plaats van de Asia–Europe Foundation. Aziatische en Europese leiders uit meer dan vijftig landen kwamen er samen voor de tweejaarlijkse ontmoeting tussen wereldleiders uit Europa en Azië. Parallel aan de Asia-Europe Meeting vond ook het Young Leaders Summit plaats. Louis De Jaeger, student groenmanagement op afstand aan VIVES Roeselare, werd door de organisatie uit meer dan 13000 aanvragen geselecteerd om het congres bij te wonen.

Samen met 120 jongeren van meer dan vijftig nationaliteiten nam hij deel aan een intensieve week rond ethisch leiderschap. Deelnemers kregen de kans om de Belgische Koning en Koningin te ontmoeten, de eerste minister van Noorwegen, de president van Luxemburg, de eerste ministers van Denemarken en Nederland, de sultan van Brunei en nog vele anderen.

Louis de Jaeger kijkt vol trots terug op zijn deelname: "Ik werd geselecteerd om deel te nemen aan de denktank Environment, waarbij we nadachten over hoe we problemen op vlak van milieu op een ethische manier kunnen oplossen. Er rest ons niet veel tijd meer en er zijn veel problemen op het vlak van milieu, dus het waren spannende momenten”. De Jaeger besloot om zijn schouders onder BruWild te zetten, een ngo opgestart door Khalish Hafizhah Ideris, die tevens deel uitmaakte van de denktank. "BruWild wil schoolkinderen uit Brunei informeren over het belang van biodiversiteit en het gevaar van klimaatsverandering."

De student groenmanagement maakte ook deel uit van het Belgian Intergenerational Panel in de Europese Commissie, waar hij tijdens een panelgesprek vragen mocht beantwoorden over ethisch leiderschap. “Het was een onvergetelijke week," besluit De Jaeger, "waarbij je merkt dat het door internationale samenwerking en vriendschap wel degelijk mogelijk is om van deze wereld een betere plek te maken.”

Deel dit via