Student ergotherapie van VIVES Brugge Xaverianenstraat pakt eenzaamheid bij ouderen aan

Frank Devos
studente met hond en oudere

Merel Van Hulle, student ergotherapie aan VIVES Brugge Xaverianenstraat, denkt concreet na over hoe we een zeer aanwezig probleem bij ouderen kunnen aanpakken: eenzaamheid. Het project kadert in het eindwerk van de student. Merel laat ouderen meewandelen met hondenbaasjes die hun trouwe viervoeter uitlaten. En of dat een succes is!

Op stage staat Merel met beide voeten in de wereld van de ouderen en de zorg die daarmee gepaard gaat. “Daar leer ik erg goed hoe het is om op dagelijkse basis met ouderen te werken. Bovendien heb ik zelf een hond. Ik ga er dagelijks mee wandelen en besef dus heel goed dat het leuker is om met twee in plaats van alleen te gaan wandelen. Daar zag ik net de mogelijkheid om thuiswonende ouderen te integreren,” vertelt Merel in de Krant van West-Vlaanderen.

In coronatijden is het allesbehalve evident om mensen bij elkaar te brengen, maar in de openlucht en met mondmasker kan je perfect op een afstand blijven. Hondjes moeten elke dag uitgelaten worden en eigenlijk zouden mensen ook minstens een keer per dag moeten buitenkomen. Sommige mensen blijven daarentegen soms dagen binnen. Merel kon al drie wandelkoppels samenstellen. De student merkt dat er niet veel nodig is om het ijs te breken, ook al gebeurt er betrekkelijk weinig in lockdown. Van dezelfde streek zijn, is vaak al genoeg.

Zelf net als Merel op jouw manier het verschil maken? Check de bachelor ergotherapie of ons volledige opleidingsaanbod.

Deel dit via