Staatssecretaris Pieter De Crem te gast bij VIVES Brugge Xaverianenstraat

Frank Devos
wereldbol.png

Op vrijdag 24 november 2017 geeft Pieter De Crem, staatssecretaris voor buitenlandse handel, een uiteenzetting rond internationaal ondernemen in VIVES Brugge Xaverianenstraat. Hij is er samen met andere eminente sprekers te gast op een uniek congres rond internationaal ondernemen: ‘De toekomst is internationaal’.

Als we weten dat er bijna 7,5 miljard mensen ter wereld zijn, waarvan slechts een kleine 11,5 miljoen of 0,15% in België wonen, is de rekening al snel gemaakt. We moeten buiten onze landsgrenzen kijken, en dit ook op het vlak van ondernemen. Velen hebben de boodschap al meer dan begrepen: de toekomst is internationaal. Belgische ondernemers hebben heel wat te bieden aan de wereldmarkt, maar kunnen desalniettemin nog hulp gebruiken bij het verder ontwikkelen van hun internationalisering.

“Door ons vakgebied komen wij vaak in aanraking met exporterende bedrijven, maar ook met ondernemingen die de internationale stap nog niet durven zetten. Wij merken dat veel ondernemers nog niet alle tools kennen die bestaan om hun export te ondersteunen en met veel vragen zitten rond internationaliseren, zoals waar naartoe, hoe te starten, etc.” stelt Grace Keli de Aguilar Gomes, zaakvoerster van Belofloripa. Dat is een consultancybedrijf uit Brugge, gespecialiseerd in buitenlandse handel en internationalisering met een uitzonderlijke expertise in Brazilië.

Naar aanleiding van één van haar lessen in de opleiding Global Business Management aan VIVES Brugge Xaverianenstraat ontstond het idee om samen een congres te organiseren rond ondernemen en internationalisering. Wat het congres uniek maakt is dat het zich niet enkel richt tot ondernemers, maar ook tot studenten als toekomstige ondernemers. Het congres ‘De Toekomst is Internationaal’ vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Keynote spreker is Pieter De Crem, staatssecretaris voor buitenlandse handel. Samen met experten van ABH, Finexpo en Belofloripa geeft hij tips en tricks mee omtrent internationaal ondernemen. Een open paneldiscussie, waaraan ondernemers-experten en politici deelnemen, zal relevante thema’s behandelen en toont hoe de ondernemers internationaal doorbraken.

Onder de panelleden Thierry Vanbever, die SD Worx mee op de internationale kaart hielp zetten en hielp ombouwen tot één van de grootste spelers in de payroll dienstverlening, en Steve Snauwaert, export manager van Brouwerij de Halve Maan dankzij wie de Brugse Zot de laatste jaren een wereldreis maakt langs Brazilië, China etc. Timothy Veryser, gekend uit Belgium’s Got Talent, verzorgt een muzikaal intermezzo en als afsluiter volgt een netwerkreceptie waarop de genodigden ervaringen kunnen uitwisselen met ondernemende collega’s en experten.

Deel dit via