Spring Break en quiz zorgen voor ontspanning in Brugge tijdens het tweede semester

Frank Devos
springbreak.jpg

De examens zijn eindelijk achter de rug. Na de stress van de voorbije weken, brengt Brugge Studentenstad de studenten fijn nieuws. Brugge Studentenstad zorgt de komende maanden voor de nodige ontspanning. Er zal elke week wel iets te beleven zijn, waaronder Spring Break en een ontspannende quiz.

“De voorbije evenementen van Brugge Studentenstad waren een overdonderend succes. Zo liepen er nog nooit zoveel studenten zich de ziel uit het lijf tijdens de 6 urenloop, stroomden de zalen van Cinema Lumière vol op  ‘A Dark Night’ en palmden er meer dan 200 studenten het subtropisch zwembad van S&R Olympia in tijdens ‘Tropical Night Swim’. We sloten het jaar in alle gezelligheid af op de schaatspiste van de feeërieke kerstmarkt.”, zegt Franky Demon, schepen van Brugge Studentenstad.

Franky Demon: “Het tweede semester staat bol van de lessen en stages, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Hoe kan je beter de stress van je afschudden dan op een spetterende fuif? In het eerste semester was er ‘Student Welcome’, maar sinds 3 jaar kunnen studenten vlak voor de paasvakantie ook uit hun dak gaan op ‘Spring Break’. De eerste twee edities vonden nog plaats in de Beurshal, maar sinds vorig jaar vind je het evenement in Het Entrepot en die keuze bleek een schot in de roos! Vooraf hadden we nog wat onze twijfels, maar toen een bomvolle zaal de ‘Marie-Louise’ van Bart Kaëll begon te dansen, wisten we dat het snor zat. In navolging van Bart Kaëll laten we dit jaar een schlagerklepper van formaat op de studenten los. Het is vandaag Valentijn en dus meer dan toepasselijk… Niemand minder dan De Romeo’s brengen op donderdag 30 maart 2017 met hun hits de party op gang! Ongetwijfeld zetten ze de zaal in rep en roep en zorgen ze voor enkele meebrulmomentjes. Eenmaal de drie schlagerkoningen van het podium zijn, nemen de dj’s het over. Op de affiche prijken Pat Krimson, Dimaro, Freaquency, Dennis Cartier, C-Bass en Miss Charlie. Opwarmen doen we met Jack James die vorige zaterdag de dj-contest Re-Beats won.”

De toegang tot ‘Spring Break’ is gratis voor studenten uit VIVES, KU Leuven campus Brugge, Howest, Europacollege, Vesaliusinstituut en Zowe Verpleegkunde op vertoon van een geldige studentenkaart. Andere bezoekers zijn meer dan welkom, maar betalen een inkomprijs van 5 euro.

“Voorafgaand aan de party van Spring Break kon je steevast naar een ludieke quiz waarbij we peilden naar de kennis van de studenten. Nu koppelen we beide evenementen los van elkaar. De quiz ‘De Slimste van Brugge’ vindt plaats op donderdag 9 maart 2017. Studentenparticipatie vinden we belangrijk, dus betrekken we actief studentenclub De Zwoane in de organisatie. Als locatie kiezen we voor het studentenrestaurant van VIVES en de bedoeling is om het elk jaar op een andere campus te organiseren zodat studenten elkaars hogescholen leren kennen.”, vervolgt schepen Demon.

De quiz is voor alle studenten uit het hoger onderwijs in Brugge gratis toegankelijk, maar inschrijven is verplicht. Er kunnen maximum 30 ploegen deelnemen. Snel zijn is de boodschap, want de plaatsjes zijn gegeerd! Registreer je team door de naam van je ploeg, de deelnemers (max. 4 studenten) en je hogeschool te mailen naar [email protected].

Deel dit via