Spellenarchief VIVES stelt 20000 bord- en gezelschapsspellen voor op Erfgoeddag

Frank Devos
spellenarchief.png

Maak kennis met de grootste collectie gezelschapsspellen ter wereld. Bewonder de eerste versie van Monopoly, herbeleef het favoriete spelletje uit je jeugd of ontdek de nieuwste spellen op de markt. Of wil je liever zelf spelen?

Op Erfgoeddag in het weekend van 21 en 22 april 2018 kan het allemaal. Die twee dagen zet het Spellenarchief van VIVES Campus Xaverianenstraat immers zijn deuren open. Het archief herbergt meer dan 20000 verschillende titels. Reserveren voor de rondleidingen is verplicht.

Het Spellenarchief van VIVES omvat de grootste spellencollectie ter wereld. Opzet is het gebruik van bord- en gezelschapsspellen te stimuleren door vormingen aan studenten, leerkrachten en medewerkers uit de sociale sector. Het Spellenarchief is een onderdeel van het studiegebied onderwijs van VIVES en legt zich al sinds 2000 toe op de integratie van spellen in de klas.

Sinds kort ligt ook de focus op het gebruik van spellen binnen de zorgsector. Er wordt niet alleen gezocht naar de meest interessante spellen voor elk van de verschillende doelgroepen of doelstellingen, maar ook naar een zo ideaal of ruim mogelijke manier om die spellen ook daadwerkelijk in te zetten. De verzameling waaruit wordt geput telt reeds meer dan 20000 verschillende titels. Over elk van deze spellen wordt zoveel mogelijk relevante informatie opgezocht en opgeslagen in een centrale database.

Geïnteresseerden moeten hun plaatsen reserveren voor de rondleiding. Er zijn 6 x 15 plaatsen. Inschrijven kan van 15 tot 19 april om 22 uur via deze pagina

Deel dit via