Spellenarchief VIVES organiseert studiedag en spellenbeurs in Brugge

Frank Devos
spellen32.png

Het Spellenarchief van VIVES in VIVES Brugge Xaverianenstraat organiseert op donderdag 16 mei 2019 voor de eerste keer een studiedag rond spellen. Centrale spreker is Raf Peeters, bedenker van onder andere SmartGames. Daarnaast vindt er een spellenbeurs plaats met vrije toegang.

De studiedag gaat van start met een uiteenzetting door Raf Peeters, bedenker van onder andere SmartGames. Daarna zijn er drie workshops naar keuze. Naast het volgen van workshops kunnen de deelnemers ook spellen spelen. Er is ook een bezoek met gidsbeurt aan het erfgoed in het Spellenarchief gepland.

Op deze studiedag staat het leren met en over spel centraal. Verschillende invalshoeken van het werken met spel worden in de schijnwerpers gezet. Het initiatief richt zich tot hulpverleners in de zorg- en welzijnssector en mensen die verbonden zijn aan onderwijs of aan een dienst human resources. Ook spelliefhebbers en -ontwerpers zijn welkom. De studiedag loopt van 9 tot 16u15. De deelnameprijs bedraagt 75 euro per persoon en 35 euro voor VIVES-studenten.

Centrale spreker is Raf Peeters, bedenker van onder andere SmartGames: "Ik ben één van die gelukzakken die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Ik werk als product manager voor Smart nv, een Belgische producent en distributeur van kwaliteitsspeelgoed en denkspelletjes, waaronder SmartGames. Mijn werk bestaat voornamelijk uit de ontwikkeling en de pre-productie van spellen en speelgoed. Samen met mijn collega’s werk ik concepten uit, test deze en bedenk er logo’s, verpakkingen en een line-look voor. Ik begeleid mee het hele proces met fabrikanten en drukkers, totdat het product op de markt komt."

In deze openingslezing neemt Raf de aanwezigen mee in de wereld van het bedenken en ontwerpen van spellen. Hij loodst jullie stap voor stap door het proces van een idee naar een afgewerkt spel dat in de winkelrekken ligt en ook nog eens prijzen wint! Een boeiende lezing door een gepassioneerd spellenbedenker... meer dan de moeite waard!

Spellenbeurs

Naast deze studiedag het VIVES Spellenarchief ook een beurs met spellen en didactisch materiaal. Tal van firma’s gespecialiseerd in (aangepast) spel- en didactisch materiaal zijn aanwezig met een stand. Deze beurs is vrij toegankelijk, ook voor mensen die niet deelnemen aan de studiedag. De beurs is open van 12u30 tot 18u in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Deel dit via