Spellenarchief van VIVES campus Brugge zet deuren open

Frank Devos
spellen.jpg

Op woensdag 15 november 2017 zet het Spellenarchief van VIVES Brugge Xaverianenstraat zijn deuren open. Van 19u tot 22u kan iedereen er terecht voor een gratis rondleiding en aankooptips voor de eindejaarsfeesten. De focus ligt op 3 groepen: spellen voor kleuters, spellen voor kinderen tussen 5 en 8 jaar, en spellen vanaf 8 jaar. De toegang is gratis en er is mogelijkheid tot aankoop van spellen.

Het Spellenarchief van VIVES beschikt over de grootste spellencollectie ter wereld en wil het gebruik van bord- en gezelschapsspellen stimuleren. Dit gebeurt door vormingen te geven aan studenten, leerkrachten en medewerkers uit de sociale sector. Het Spellenarchief is een onderdeel van het studiegebied onderwijs van VIVES en houdt zich al sinds 2000 bezig met de integratie van spellen in de klas.

Sinds kort ligt ook de focus op het gebruik van spellen binnen de zorgsector. Er wordt niet alleen gezocht naar de meest interessante spellen voor elk van de verschillende doelgroepen of doelstellingen, maar ook naar een zo ideaal of ruim mogelijke manier om die spellen ook daadwerkelijk in te zetten. De verzameling waaruit geput wordt, bevat reeds meer dan 20 000 verschillende titels. Over elk van deze spellen wordt zoveel mogelijk relevante informatie opgezocht en opgeslagen in een centrale database.

Deel dit via