VIVES-sleutelhanger was talisman voor Yves Lampaert in Dwars door Vlaanderen

Frank Devos
sleutelhangers.png

Yves Lampaert en Frederik Backaert zijn oud-studenten van respectievelijk de opleidingen agro-industrie en landbouw van VIVES campus Roeselare. Toen ze nog studeerden maakten ze een deal met de docenten. Ze kregen allebei een tractor-sleutelhanger - John Deere voor Yves en Fendt voor Frederik – en als die dit wielerseizoen in beeld zouden komen zou het docentenkorps o.a. deelnemen aan de Belcanto Classic.

Yves had zijn sleutelhanger bij tijdens Dwars door Vlaanderen en heeft al zijn taak volbracht, nu nog Frederik in de Tour? De docenten met wie de afspraak gemaakt werd, zijn zich intussen al aan het voorbereiden.

In een interview met Het Nieuwsblad vertelt titelverdediger Yves Lampaert dat hij zich goed voelt: "In de voorbije koersen heb ik bewezen dat de vorm goed is. Je moet niet te veel stilstaan bij het weer. Hopelijk komen er niet te veel valpartijen. Denk dat het mogelijk is om mezelf op te volgen. Het zal ook geen spurt zijn, anders is het voor Viviane. Deze koers is echt speciaal voor me, heb altijd in school gezeten in deze streek. In het secundair studeerde ik in het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut in Roeselare, daarna studeerde ik agro-industrie in VIVES. Daarom dat ik ook een sleutelhanger mee heb."

Deel dit via