Saskia Van Uffelen over digitale transformatie op Dag van het Onderzoek 2019 aan VIVES Kortrijk

Frank Devos
vic10.jpg

VIVES organiseert op dinsdagnamiddag 1 oktober 2019 vanaf 14u de Dag van het Onderzoek in het VIVES Innovation Centre in VIVES Kortrijk. Dat is een inspiratienamiddag voor alle geïnteresseerden in nieuwe trends en praktijkgerichte innovatie. Je ontdekt er recente onderzoeksprojecten. Om 16u geeft Saskia Van Uffelen je inzichten over hoe je de digitale transformatie kan overleven. 

Als Belgische en Europese Digital Champion timmert Saskia Van Uffelen elke dag aan de weg naar digitale transformatie. We staan op de drempel van een totaal nieuwe digitale samenleving en die revolutie heeft zo zijn gevolgen voor bedrijven en organisaties. In de volledig geconnecteerde wereld zal het jobaanbod drastisch veranderen, en ook de inhoud ervan. De enorme impact van artificiële intelligentie is nu nog niet te overzien. Klanten eisen steeds meer en vragen om een steeds snellere reactie.

“Digitalisering is echter helemaal geen bedreiging maar een bevrijding”, zegt Saskia Van Uffelen. “Overleven betekent aanpassen. Bedrijven en organisaties moeten daar zeker op inspelen”. Zij vertelt hoe je je flexibel kan opstellen in de disruptieve tijden waarin we leven. Creativiteit wordt de allerbelangrijkste skill voor de toekomst. Alleen door innovatief te denken wordt digitalisering een springplank naar meer economische welvaart en een groter persoonlijk welzijn.

Saskia Van Uffelen werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Ze werd recent Corporate vp Benelux bij Gfi en is ook aangesteld als Digital Champion om België te vertegenwoordigen bij de Europese Commissie. In 2011 riep Data News haar uit tot ICT Woman of the Year. Sindsdien ontpopt ze zich als een rolmodel: niet alleen als topmanager en digital ambassadeur maar ook als vrouwelijk ondernemer.

Deel dit via