Provincie en steden Brugge en Damme dagen studenten uit op hackathon in VIVES Brugge Station

Frank Devos
internetofthings.png

Op maandag 16 april 2018 krijgen studenten industriële wetenschappen en technologie van VIVES Brugge Station concrete uitdagingen voorgeschoteld van de steden Brugge en Damme en de provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met Infrax. Studenten krijgen drie dagen de tijd om te zoeken naar concrete oplossingen.

Deze zogenaamde hackathon is een workshopachtige activiteit waarin multidisciplinaire groepen creatieve oplossingen voor alledaagse problemen bedenken én uitwerken. Het resultaat is bijvoorbeeld een proefmodel met bijhorende software. 

De uitdagingen kunnen gaan van problemen met de opmetingen van de waterstanden in de provincie tot plaatselijke mobiliteitsproblemen. De studenten krijgen drie dagen de tijd om in groepjes hieraan te werken. Ze brainstormen over het geboden probleem. Ze komen tot een voorstel dat door experts wordt bijgestuurd om tot slot een uitgewerkte oplossing met bijhorend businessplan te presenteren. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Experts en coaches ondersteunen hen hierbij. 

“Voor onze studenten is dit een hele uitdaging”, zegt coördinator Tom Cordemans. “VIVES is voortdurend op zoek naar nieuwe onderwijsmethoden. Dit gebeurt steeds in nauwe samenwerking met de industrie en overheid. Ik ben dankbaar dat we dit aan onze studenten kunnen aanbieden. Het is voor hen een hele verrijking.”

Op woensdag 18 april 2018 vanaf 16u30 is iedereen welkom om de presentaties van de studenten te bekijken en beluisteren. Deze vinden plaats in de  campus VIVES Brugge Station. De prijsuitreiking door schepen Hilde Decleer vindt er plaats om 18u30.

Deel dit via