Ouders nemen Go Baby Go-wagentjes van VIVES officieel in ontvangst tijdens drive-in

Frank Devos
gbg.png

Het is belangrijk dat ieder kind kan bewegen en zich van daaruit ook verder kan ontwikkelen. Aangezien een kind met een mobiliteitsbeperking vaak ontwikkelingskansen mist, hebben verschillende opleidingen binnen VIVES de handen in elkaar geslagen en samen met hun internationale collega-docenten van de University of Central Florida in de Verenigde Staten Go Baby Go Belgium by VIVES ontwikkeld.

Hierbij worden elektrische speelgoedwagentjes aangepast aan de individuele noden van een kind met een mobiliteitsbeperking. Op woensdag 16 mei 2018 worden drie autootjes afgeleverd aan de kinderen die de voorbije weken zorgvuldig werden uitgekozen.

Op basis van observatie en testing van de kinderen en gesprekken met de ouders worden de individuele noden van het kind vastgesteld. Daarmee gaan vervolgens de studenten en docenten van diverse VIVES-opleidingen zoals ergotherapie, logopedie, zorgtechnologie en elektronica-ICT aan de slag. Aanpassingen met betrokking tot het zitcomfort en ondersteuning, besturingsmogelijkheden … worden uitgevoerd. Via deze aanpassingen aan het wagentje kan ook elk kind met een mobiliteitsbeperking de wijde wereld verkennen en exploreren. Verder onderzoek moet uitwijzen of zoals we verwachten hierdoor ook hun sociaal-communicatieve ontwikkeling een duwtje in de rug krijgt. 

Alle kosten van aankoop van het wagentje tot en met de aanpassingen hiervan worden gefinancierd via sponsoring, zodat de ouders en familie van het kind geen (extra) kosten moeten maken die een potentiële rem kunnen zijn. Daarom blijft Go Baby Go Belgium by VIVES op zoek gaan naar extra sponsoring zodat er ook in de toekomst opnieuw tegemoet gekomen kan worden aan nieuwe zorgvragen van ouders en kinderen met een beperking.

Graag nodigen wij iederen uit voor de drive-in op woensdag 16 mei 2018 om 16 uur in het Zorglab van VIVES Brugge Xaverianenstraat. Samen met de studenten, docenten en hun ouders zullen drie kinderen voor het eerst kunnen rondrijden in hun aangepast elektrisch autootje.

Deel dit via