Oud-studente en deelneemster tv-programma The Voice neemt dankzij VIVES single op

Frank Devos
thevoice.png

Tineke Huysseune uit Jabbeke moest de duimen leggen in het tv-programma The Voice maar mag nu dankzij VIVES toch een single opnemen. De oud-studente kleuteronderwijs aan VIVES Brugge Xaverianenstraat won tijdens VIVES for Life in december 2017 een muzikale battle tegen Wade, student luchtvaart aan VIVES Oostende VLOC. Inzet was een opnamepakket voor een single in een professionele studio en met dito begeleiding.

Studenten en collega’s van de campussen van VIVES hielden eind vorig jaar allerlei acties voor het goede doel. In campus Brugge Xaverianenstraat werd o.a. een muzikale battle georganiseerd. De opbrengst daarvan ging naar Go Baby Go, een project binnen VIVES waarbij elektrische speelgoedwagentjes worden aangepast aan de individuele noden van een kind met een mobiliteitsbeperking.

Winnares van de muzikale battle werd Tineke Huysseune. Zij studeerde in januari van dit jaar af bij VIVES. Ze mag in de paasvakantie een zelfgeschreven single opnemen. Die single wordt geproducet door Xavier Declerq, producer/bassist bij onder andere Buurman / Ivy Falls / Billie Leyers / Sleepers’ Reign.

Tineke zal samen met Xavier twee dagen de studio induiken. Op dag één zal ze haar song finetunen met de producer en zullen ze de preproductie doen, om een week later de song echt op te nemen met alles erop en eraan. Zo zullen ze samen beslissen hoe de single er uiteindelijk zal ‘uitzien’. Samen zullen ze de sfeer, de kleur, het arrangement enz. bekijken...

Eenmaal de single klaar is zal hij sowieso op de redactievergadering komen van het programma rond Nederlandstalige muziek Poolijs. Wie weet horen we Tineke dus binnenkort op de radio?

Deel dit via